Zoek op

Wellicht gerelateerd aan `mouts`

Mouts`eiMoutschepmoutseMoutse, ha-moutsiemoutsieMoutsie-zijnMoutsiloMoutsoortenmoutspaanMoutsuiker
Geen resultaten gevonden in de encyclopedie.

Definities die `mouts` bevatten:

    moutsuiker = de moutsuiker zelfst.naamw. (m.) Afbreekpatroon: mout·sui·ker Verbuigingen: moutsuikers (meerv.) Verbuigingen: moutsuikertje (verkleinwoord) suiker die bij de kieming van granen uit zetmeel ontstaat (C< sub&g...
    moutse = het moutse zelfst.naamw. Afbreekpatroon: mou·tse Verbuigingen: moutses (meerv.) 1) bepaalde zegenspreuk bij het brood, gezegd vóór de maaltijd 2) een stukje brood 3)...
    Schrootsortering = Zie; moutsortering.
    Maltose = 1) moutsuiker
    Mouts`ei = (Uit `De sociologische structuur onzer taal - De Jodentaal.`, 1914) (Hebr.): uitgang van iets; b.v. in: mouts`ei sabbath: sabbath-uitgang, Zaterdagavond. mouts`ei jomtof: feestdags-uitgang
    maltose = moutsuiker (toon de herkomst via de etymologiebank)
    Maltase = 1) Enzym 2) Enzym dat moutsuiker splitst
    maltose = suiker die onder meer bij de biergisting ontstaat door afbraak van zetmeel en overgaat in glucose; moutsuiker
    Moutsuiker = moutsuiker is een suiker (disaccharide), dat tijdens het maischen van mout ontstaat. Voor veel meer informatie zie; Maltose.
    moutsie = het moutsie zelfst.naamw. Afbreekpatroon: mou·tsie 1) bepaalde zegenspreuk bij het brood, gezegd vóór de maaltijd 2) een stukje brood .
    Moutbeslag = Moutbeslag is een brij van moutschroot en beslagwater of brouwwater, dat wordt gemengd en het maischeproces ondergaat in de roerkuip, werkkuip, beslagkuip, maischketel of brouwketel. Zie ook; Maische.
    Storting = ...n. Andere mouten of ongemouten mogen dus maximaal 40% deel uitmaken van de totale storting.Bepaalde moutsoorten hebben weinig of geen vermogen om zetmeel om te zetten in vergistbare suikers. Er moet in dat geval altijd een an...
    Moutsoorten = Enkele moutsoorten; - Ambermout - Broeimout - Caramelmout - CaraPils - Chocolademout - Crystalmout - Groenmout - Lagermout - Münchener mout - Palemout - Pilsmout - Rookmout - Whiskymout - Windmout - Zuurmout - Zwartmout ...
    moutspaan = Tijdens het brouwen van bier wordt het gemalen mout beslaan, d.i. met water in de beslagkuip dooreen gemengd en opgeschud, met de moutspaan. De moutspaan bestaat uit een plat blad (ca. 25-30 cm bij 15-20 cm) in de vorm van ee...
    Moutbitterheid = Moutbitterheid is de bitterheid aan het bier, dat veroorzaakt wordt door de mout. Vooral donkere moutsoorten, zoals caramelmout of caramünich, geven bier een sterkere moutbitterheid.
    Moutschep = Een moutschep is een holle (houten) schep en werd met name vroeger gebruikt om het kiemende graan (gerst), dat op de moutvloer lag, om te keren om het te beluchten. Het keren van de mout gebeurt tegenwoordig vrijwel altijd ma...
    maltose = (69-79-4)
    synoniemen: moutsuiker
    Engelse vertaling: maltose, malt suger
    Duitse vertaling: Maltose, Malzzucker
    Groepen: disachariden
    CAS Nummer: 69-79-4
    Disacharide van glucose. Vergelijk lactose...
    Moutmeel = Moutmeel is gemalen mout. Voor het brouwproces wordt eigenlijk altijd grof gemalen gerstemout en voor sommige biersoorten ook andere moutsoorten gebruikt. (Voor het bereiden van brood wordt ook fijner gemalen gerstemout en ta...
    Brugse Tripel = ..., aromatische hop en water uit eigen putten. Een intense koking zorgt voor de karamelisering van de moutsuikers en geeft het zijn unieke smaak. ...
    Afeesten = ...ogere temperatuur plaats. Door het afeesten daalt het vochtgehalte tot 2 à 4%. Licht gekleurde moutsoorten eest men af bij 70°C tot 90°C. Donkere moutsoorten eest men af bij een temperatuur van 95°C tot so...
    Moutkeerder = Een moutkeerder is een oud beroep; iemand, die in een mouterij werkt en met een houten moutschop kiemende gerst `keerde` dat op de moutvloer-kiemvloer lag. Dit was een zeer nauwkeurig en lastige beroep, dat een lange opleidin...
    Huzaar = ...ge kiempjes in elkaar gaan groeien en moeilijk uit elkaar te halen zijn. De worteltjes van lichtere moutsoorten mag tot ongeveer 1,5 maal de lengte van de korrel krijgen, voordat het kiemen gestopt wordt. Bij donkere moutsoor...
    Maltitol = ... en 3 kilocalorieën per gram. De stof komt in de natuur niet voor, maar kan worden gemaakt van moutsuiker (maltose), bijvoorbeeld uit maïs of tarwe. Het heeft een zoete smaak -zonder bijsma......
    Dimethylsulfoxide = ...er geeft. De hoeveelheid aanwezige dimethylsulfoxide voor vergisting is met name afhankelijk van de moutsoort (manier van eesten) en duur van het koken van de wort. Voor meer informatie zie; Dimethylsulfide....
    Eesten = ... laag, dan kan men hogere temperaturen toepassen zonder teveel verlies aan enzymen. De echt donkere moutsoorten moet men echter wel samen gebruiken met een lichte moutsoort. Een voordelig effect van de verhitting is, dat deze...
    Vloermouterij = ...r. Om de kiemende gerst te beluchten wordt de mout geregeld omgekeerd, vroeger handmatig met houten moutscheppen, tegenwoordig machinaal met bijvoorbeeld schoepen of schroeven. Dit type mouterij is de oudste vorm van mout ber...
    ESB = ...t` pale ale mout als basismout gebruikt worden en daarnaast nog één of meerdere (donkere) moutsoorten om een licht koperachtige tot donkere kleur te krijgen....

Anders gespeld:

moud 66.67%
moude 60%
Mounds 54.55%
mouche 54.55%
moucao 54.55%
Moun 44.44%
Mouna 40%
Moule 40%
Mouldy 36.36%
Moulay 36.36%
Moukir 36.36%
Moukib 36.36%
Moujik 36.36%
Mouila 36.36%

Deze woorden beginnen met `mouts`

Mouts`ei - Moutschep - moutse - Moutse, ha-moutsie - moutsie - Moutsie-zijn - Moutsilo - Moutsoorten - moutspaan - Moutsuiker -

Zoektips:

• Zoek in enkelvoud, bijv. `poes` in plaats van `poezen` of `poesjes`;
• Zoek bij werkwoorden op de basisvorm, bijv. `zitten` in plaats van `gezeten`.
• Zoek het met Google of Wikipedia